Συρόμενα
Κουφώματα

ΤΑ ΣΥΡΟΜΕΝΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΣΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ή ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ. ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΑΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΧΩΡΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ

Η οικονομία χώρου είναι το βασικό πλεονέκτημα που προσφέρουν τα συρόμενα κουφώματα. Έτσι, χρησιμοποιούνται ως επί το πλείστον στις μαζικές κατασκευές –τις πολυκατοικίες- όπου επιβάλλεται η οικονομία ως προς το χώρο. Τα συρόμενα κουφώματα είναι ένα ιδιαίτερο γνώρισμα της ελληνικής αγοράς και είχαν το μεγαλύτερο μερίδιο στις κατασκευές κουφωμάτων κατά τις δεκαετίες '70 και '80. Οι σημερινές σειρές συρομένων κουφωμάτων είναι προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις της αγοράς και προσφέρουν όσο το δυνατόν καλύτερη μόνωση, κυκλοφορούν δε και σε θερμομονωτικές λύσεις. Χρειάζονται λιγότερο χώρο για να λειτουργήσουν και δέχονται τζάμι, σήτα και πατζούρι ή ρολό εξωτερικά. Μπορούν να είναι χωνευτά στον τοίχο (προσφέροντας όλο το άνοιγμα) και εξωτερικά στον τοίχο. Μπορούν ακόμη να είναι δίφυλλα που ενώνονται στο κέντρο του ανοίγματος, ή επάλληλα που κινούνται το ένα επάνω στο άλλο και πολύφυλλα με ανάλογη λειτουργία. 

Οι διάφοροι τύποι – συνδυασμοί συρόμενων κουφωμάτων είναι:


  • Επάλληλα: είναι τα κουφώματα των οποίων τα φύλλα σύρονται το ένα πάνω στο άλλο αφήνοντας ελεύθερο μόνο το μισό άνοιγμα.
  • Γωνιακά: είναι τα συρόμενα κούφωματα των οποίων τα φύλλα έχουν δυνατότητα κατασκευής υπό γωνία (90 μοίρες κλπ)
  • Φιλητά: είναι τα συρόμενα κούφωματα των οποίων τα φύλλα ενώνονται στο κέντρο του ανοίγματος.
  • Χωνευτά: είναι τα συρόμενα κούφωματα των οποίων τα φύλλα χωνεύονται (μπάινουν) μέσα στον τοίχο.

ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

θερμομονωτικό συρόμενο σύστημα

Το SMARTIA S440 είναι το νέο καινοτόμο θερμομονωτικό σύστημα της ALUMIL για συρόμενα παράθυρα και πόρτες, το οποίο ενσωματώνει όλες τις σύγχρονες αρχιτεκτονικές τάσεις και τις απαιτήσεις για υψηλή ενεργειακή απόδοση και μέγιστη ασφάλεια. Διαθέτει κομψό σχεδιασμό με έμφαση στη μεγιστοποίηση του φυσικού φωτισμού και διατίθεται σε διάφορες τυπολογίες, όπως πολύφυλλες κατασκευές, συνδυασμοί συρόμενου-σταθερού φύλλου, καθώς και γωνιακές κατασκευές. Μία ιδανική επιλογή που συνδυάζει υψηλή λειτουργικότητα, υψηλές επιδόσεις θερμομόνωσης και εξαιρετικό design.

> Τύπος τζαμιού: Διπλή υάλωση 
> Πάχος τζαμιού: έως 32 mm
> Design: Αλουμίνιο, ίσιο με λεπτά προφίλ, σημείο επαλληλίας 39 mm
> Tύπος: Θερμομονωτικό συρόμενο
> Ασφάλεια: Πολύ υψηλή 

Ιδανικό σύστημα για την κάλυψη μεγάλων ανοιγμάτων, με στιβαρό, minimal σχεδιασμό

Το SMARTIA S560 είναι το ιδανικό σύστημα για την κάλυψη μεγάλων ανοιγμάτων, με στιβαρό, minimal σχεδιασμό και υψηλά επίπεδα θερμομόνωσης. Ο προηγμένος ανασυρόμενος μηχανισμός, ο οποίος «ανασηκώνει» το κούφωμα όταν θέλετε να το σύρετε, επιτρέπει την εύκολη κύλιση ακόμα κι όταν πρόκειται για βαριές κατασκευές με μεγάλες γυάλινες επιφάνειες. Επιλέξτε ανάμεσα σε μία πληθώρα τυπολογιών (π.χ. γωνιακές ή πολύφυλλες τυπολογίες), ανάλογα με τις ανάγκες της κατοικίας σας.

> Τύπος τζαμιού:
Διπλή υάλωση
> Πάχος τζαμιού: έως 44 mm
> Design: Αλουμίνιο, ίσιο με κανονικά ή λεπτά προφίλ, σημείο επαλληλίας 49mm
> Tύπος: Θερμομονωτικό ανασυρόμενο
> Ασφάλεια: Πολύ υψηλή 

 Ένα μοντέρνο και ευέλικτο θερμομονωτικό σύστημα για συρόμενα κουφώματα

Το SMARTIA S350 είναι ένα μοντέρνο και ευέλικτο θερμομονωτικό σύστημα για συρόμενα κουφώματα, το οποίο αποτελεί μία εξαιρετική value for money επιλογή για αντικαταστάσεις ή ανακαινίσεις, παρέχοντας εκτός των άλλων, τη δυνατότητα κατασκευής κουφωμάτων που κρύβονται μέσα στον τοίχο για μέγιστη εξοικονόμηση χώρου.

> Τύπος τζαμιού: Διπλή υάλωση
> Πάχος τζαμιού: έως 24 mm
> Design: Αλουμίνιο, ίσιο με λεπτά προφίλ, σημείο επαλληλίας 50 mm
> Tύπος: Θερμομονωτικό συρόμενο
> Ασφάλεια: Υψηλή 

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Έχετε απορίες ή παρατηρήσεις; Παρακαλούμε συμπληρώστε την Φόρμα Επικοινωνίας και θα λάβετε απάντηση μέσω e-mail από εκπρόσωπό μας.